• Home
  • Frivillig i IWGIA

Verdens Rødder er IWGIA's frivilliggruppe i Danmark. Vi er nysgerrige på oprindelige folk, på deres kulturelle praksisser og politiske kampe. Vi lægger vægt på selv at blive klogere og arbejder for at udbrede viden om oprindelige folk i diverse kontekster. Vi har blandt andet deltaget i Folkemødet på Bornholm, Klimafolkemødet i Middelfart og har arrangeret filmfremvisninger.

Alle kan være med!

Du er meget velkommen til at deltage i vores gruppe. Vi mødes en gang om måneden til fællesmøde, og derudover mødes undergrupperne ved behov. Du skal ikke have nogen specifik viden på forhånd, men naturligvis et ønske om at lære mere om oprindelige folk.

 

Skriv direkte til gruppen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller til Helle Løvstø Severinsen, dansk kommunikations- og politikmedarbejder, på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Aktiviteter i 2024

Aktiviteterne i Danmark bliver lavet af både IWGIA's sekretariat og frivillige. 


13.-15. juni: Folkemødet på Bornholm

Frivillige og ansatte tog sammen med et medlem af bestyrelsen og en partner fra Kenya til Bornholm for at deltage på årets Folkemøde.

Vi deltog i seks events og stod selv bag de fleste. Læs mere om alle events her.

29.-31. august: Klimafolkemødet i Middelfart

November: Talk Town

Filmfremvisninger

Filmfremvisninger

I 2024 planlægger vi fire filmfremvisninger.

Vi kommer til forskellige biografer i København, blandt andet håber vi igen i år at besøge Cinemateket.


Hvis du har gode ideer til film om oprindelige folk, så kontakt os på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Du kan også skrive, hvis du har lyst til at være med i filmgruppen. 

2023: Med støtte fra Tuborgfondet viste vi filmen Delikado i Cinemateket. Den fortæller den brutale historie om en gruppe oprindelige folk i Philippinerne, som kæmper for at bevare deres skov. De tager sagen i egen hånd og sætter livet på spil.
2023: Sammen med Global Aktion viste vi dokumentarfilmen Ella's Riot i Husets Biograf. Filmen handler om samernes kamp for at holde mine-affald væk fra deres fjord. Der var også besøg fra en aktivist fra Natur og Ungdom i Norge.

Folkemødet på Bornholm

I 2024 skal vi selvfølgelig igen på Folkemøde! Både med frivillige og sekretariatet. Frivilliggruppen planlægger tre events: Sanketur, bodymapping og en pop-up event, som bliver en overraskelse!

Vi tager med glæde imod invitationer til jeres arrangementer. Skriv til Helle Løvstø Severinsen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Hvis du skal til Folkemøde kan du være med til det hele - find os i appen under IWGIA's aktiviteter.


IWGIA har deltaget i Folkemødet siden 2019.

Vi deltager i en række forskellige events, nogen forbereder vi selv og andre bliver vi inviteret med til. I 2023 deltog IWGIA's frivilliggruppe for første gang. 

2022: IWGIA havde inviteret Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen til en snak om unges deltagelse i udvikling. Med på scenen var også Operation Dagsværk, som vi lavede kampagne med. Fra venstre: Kathrin Wessendorf, direktør i IWGIA, Frida Ravn Rosling, FN-ungdomsdelegat, Nadia Dahl Skaaning, OD-frivillig, Flemming Møller Mortensen, Udviklingsminister.
2023: Mange gæster på Folkemødet var nysgerrige på oprindelige folks bæredygtige brug af naturen og deltog i vores sanketur. Efter at have indsamlet blomster og urter lavede vi sirup med det hele og fik skønne drinks! Sankeguide: Nadia Dahl Skaaning, frivillig i IWGIA.
2023: For at vise deltagerne at der er dilemmaer i den grønne omstilling havde frivilliggruppen planlagt en workshop, hvor folk blev udsat for beslutninger som at skulle opsætte vindmøller, hvor jorden tilhører oprindelige folk. Hvordan håndterer man det? På scenen: Sigge Rød og Johanne Lav, begge frivillige i IWGIA
2023: IWGIA blev inviteret af Plastic Change til at dele oprindelige folks side af den omfattende plastikforurening i verden. Der er netop lavet en plastiktraktat i EU og Kathrin Wessendorf, IWIGA's direktør, fortalte om vigtigheden af at kommunikere med oprindelige folk og overholde deres ret til åben, forudgående og informeret samtykke (FPIC). Fra venstre: Thomas Drustrup, direktør for Plastindustrien; Anne Aittomaki, Strategisk direktør for Plastic Change; Jarl Krausing, International direktør for Concito; og Kathrin Wessendorf, direktør i IWGIA.
2023: Nordisk Råd havde inviteret IWIGA og Samerådet til en samtale om den grønne omstilling og oprindelige folks rettigheder. Der var særligt fokus på sagen fra Norge, hvor der er opsat en vindmøllepark i samernes reners vintergræsningsområder. Til venstre: Åsa Larsson Blind, Vice-præsident i Samerådet, til højre: Kathrin Wessendorf, direktør i IWGIA.

Klimafolkemødet i Middelfart

I 2024 planlægger vi endnu en sanketur på Klimafolkemødet. Du kan være med og både lære lidt om den danske natur og hvad der er spiseligt, som du måske aldrig har tænkt over, og så høre om oprindelige folks bæredygtige brug af naturen. 

Du kan altid få fat i Verdens Rødder (IWGIA's frivilliggruppe) ved at skrive til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Talk Town

Vi er stadig i gang med at forberede, hvilket event vi skal finde på i år. 

Hvis du vil være med, kan du skrive til vores frivilliggruppe: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

IWGIA har deltaget ved Talk Town festivalen siden 2022. 

2023: IWGIAs frivilliggruppe inviterede til en samtale om oprindelige folks tilhørsforhold til deres jord og der var workshop hvor alle tilhørerne lavede deres egne body maps, det vil sige tegnede deres krop og de påvirkninger fra deres omgivende miljø, som de er berørt af. I panelet var, fra venstre: Nikita Bulanin, rådgiver i IWGIA, Kâlànguak Absalonsen, inuk og Stine Krøijer, antropolog.
2022: IWGIA havde inviteret Karen Grith Lauritsen fra Kvindehuset Danner og Jane Meriwas, vores partner fra Kenya (på billedet), til en samtale om vold mod kvinder. Vi viste desuden en film om tvangssterilisationerne af 300.000 oprindelige folk i Peru.
Klik videre til:

STAY CONNECTED

About IWGIA

IWGIA - International Work Group for Indigenous Affairs - is a global human rights organisation dedicated to promoting and defending Indigenous Peoples’ rights. Read more.

For media inquiries click here

Indigenous World

IWGIA's global report, the Indigenous World, provides an update of the current situation for Indigenous Peoples worldwide. Read The Indigenous World.

Subscribe to our newsletter

Contact IWGIA

Prinsessegade 29 B, 3rd floor
DK 1422 Copenhagen
Denmark
Phone: (+45) 53 73 28 30
E-mail: iwgia@iwgia.org
CVR: 81294410

Report possible misconduct, fraud, or corruption

 instagram social icon facebook_social_icon.png   youtuble_logo_icon.png  linkedin_social_icon.png twitter-x-icon.png 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you do not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand